sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

La Belle chocolatière :)

Hyvää ja luotettavaa palvelusväkeä sanotaan olevan kiven alla, mutta Annan kohdalla ei tarvittu kuin yksi katse Tampereen Taikasormet messuilla ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä :)
Myös Villa Vanillan väki on hyvin tykästynyt aina hymyilevään ja iloiseen Annaan.

Itse en juo kahvia ja teetäkin hyvin, hyvin harvoin. Kaakaosta kuitenkin pidän valtavasti ja ruusukupista nautittuna se vasta hyvää onkin! Kaakaon ystävänä, olen törmännyt myös seuraavanlaiseen Jean-Etienne Liotardin (1702-1789) maalaukseen. Siinä palvelijatar kantaa tarjottimella ruusukupissa kaakaota.

Taulun takana on mitä hurmaavin tarina, käyppäs lukaisemassa se täältä!! Heips linkin pitäis nyt toimia!! Laittakaa kommenttia jos ei.
Taikasormet messuilta Kirsti Kilposelta ostamani nukke katsoi minua ;) ja jo nukkea ostaessani tiesin, tässä hän on!! Tässä on minun pieni suklaa tyttöni! :)

Minun versioni on hiukan pyöreämpi, hymyilevämpi ja hiuksetkin näkyvät, mutta idea siis tuosta taulusta. Kankaat ovat sitä mitä kotoa löytyi ja vesilasia ei ole, niin laitoin lasikannun ja siihen sitruunaviipaleita. Vesi on koholakkaa, joka ei ole vielä kerennyt kuivua, eikä siis ole vielä läpinäkyvää. (Niin aina niin hätä näitten kuvausten kanssa ;D)
Tarjotin on pakkauspahvia. Yläreuna on pelkkä neliö reunoilla ja sen alla on toinen hiukan pienempi pahvi, josta tulee pohja... näin tein, jotta tarjottimeen tuli tuon kuvan mukaista syvyyttä. Tarjottimen jalat ovat myöskin pahvia. Lopuksi maalasin ja lakkasin tarjottimen.
Posliinikuppi on Reutterin ja siinä oleva kaakao on akryyliväriä ja koholakkaa.
Neitokaisen myssy on vanhaa lampunvarjostin kangasta (niin kaikki on hyvä aina säilöä, nytkin oli tarpeen ;D)

Vaaleanpunaisesta kankaasta tuli myssyn takaosa ja sininen satiininauha viimeistelee myssyn.
Ompelin pitsin muotoonsa, kiinni lakanakankaalle ja rypytin ommellen.
Hiuksia on vain otsalla ja niskassa, päälaki on kalju ;) myssy peittää kaljun kivasti!
Hiuslakalla tehtyjä laskoksia.
No jopas tuli otettua näitä kuvia..HIH!
Valkoinen esiliina kangas on kaksinkertaista, ohutta lakanakangasta, josta myös kaulassa oleva huivi. Kankaat olen kiinnittänyt paikalleen, ommellen, liimaten ja laskokset hiuslakan avulla tehtyjä.
Jakkuun tein kuvan mukaiset "liehukkeet", jotka laskostelin liiman ja hiuslakan avulla.
Oranssista kankaasta tein jakun, jonka ompelin koneella ja käsin.
Hame on kaksinkertaista, valkoisella kangasvärillä valkaisemaani kangasta. Aluspuserossa on vain hihat ja kaulusosa. Pumpulista tein tarvittavat "toppaukset" ;D
Tässä nukke lähtötilanteessa, pöksyt on kuitenkin jo saanut jalkaansa.

15 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Onpas suloinen ja ihana nukke! Hienot vaatteet olet tehnyt hänelle!

Nukkekodin Omistaja kirjoitti...

Niin ihana että...

Tuon hiuslakan laitoin minä muistiin.

anja kirjoitti...

Kylläpäs koki nukke todellisen muodonmuutoksen lähtötilanteesta valmiiksi suklaaneidoksi :D
Tosin tuota tarinaa ei päässyt linkistä lukemaan... en ainakaan osannut valita sieltä paljastuvista sivuista oikeaa...

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! Minä kokeilin tuota linkkiä myöskin ja eihän se toiminut, höh ja isompi höh!! Täytyy koittaa vielä uudestaan linkittää se.

Eija kirjoitti...

No kyllätän ymmärtää,että miksitämä nuori nainen päätyi sinne missä nyt on.Ja mikä tuunaustulos, upeat nuo vaatteet ja hienoa,kun laskokset ei tönkkönä pökötä vaan oikein kunnolla laskeutuvat. Aika taitoa on se!

Olga kirjoitti...

Onpa hän kaunis! Niin omannäköisensä ja viimeistelty, upeaa työtä!

Nukkekodin Omistaja kirjoitti...

Nyt sain linkin minäkin auki ja voi mikä hellyttävä tarinakin vielä! On tämä niin ihana talo.

anneve kirjoitti...

Oi miten ihana Anna! Upeat vaatteet ja ihana henkilöllisyys!

Johanna kirjoitti...

Ihana nukke,somat kasvot. Upeat vaatteet olet tehnyt hänelle. Hauskaa,että nukelle löytyy "oikea esikuva". :) Ihana!!

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! :)
Nuken vaatettaminen esikuvan mukaan, oli muuten todella hauskaa!! Mitä siitä ettei nukke ole pilkulleen taulun henkilön näköinen, mutta kivaa oli. Minulla olisi tuolla Vanillan isäntäkin ilman vaatteitaan ja muutama muukin nukke, milloinkahan nekin reppanat saisivat hyntyttä yllensä.

Arttu kirjoitti...

Minkähän takia minä unohdan tämän blogin aina, kai tämä blogilistalla on, niin voin lisätä suosikkeihin. Upea nukke, ja nuo vaatteet kyllä kruunaavat kaiken, ihanat. Melkoinen muodonmuutos.

Mare kirjoitti...

Hieno nukke ja kauniisti muokattu. Ilahduin kovasti monista kuvista, missä vaihe vaiheelta pääsi ihastelemaan muutosta. Selasin ne toiseenkin kertaan. Kaunis kertomus ja kaunis on lopputuloskin.

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! :)
Tämäkin blogi pitäisi olla blogilistalla, olin sen sinne ainakin aikoinaan laittavinani ;D mutta jos ei löydy niin ilmoitelkaa, laitan sitten uudestaan.

Pippurinen blogiini olen laitellut noita vaihe kuvia enemmänkin ja joitakin miniohjeitakin... aina ei vaan muista, kun on niin hirmuinen tekemisen into päällä. Ja kuva tilaahan ne varsinkin tuolla vuodatuksen puolella vievät hirmuisesti.

Ascension kirjoitti...

Enhorabuena, por tus trabajos.
besitos ascension

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Nätti nukke ja hienot vaatteet! Pääsisinpä minäkin johonkin suomalaisiin käsityötapahtumiin. Olisi kivaa ostaa nukkeja noin, että sitten vaatettaisi itse. Vaikka itse nuken tekeminen onkin aivan ihanaa!