sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Mollyn uudet vaatteet ja vaihekuvia

Villa vanillan aina niin touhukas Molly on vihdoista viimein saanut asianmukaista vaatetta yllensä.
Tämä kuva on Tampereelta Hatanpään kasvitieteellisestä puutarhasta. Siniset kukat kukkivat myös Mollun uudessa mekossa.
Tässä uudistunut ilme.
Tässä lähtötilanne..ihan siistit pukimet, mutta kun halusin uudistaa paremmin koko taloon ja tarinaan paremmin sopiviksi.
Ensiksi tein hihat. Tuollaiset tuubit, jotka rypytin molemmista reunoista.
Mallia puvulle otin kirjasta Länsimainen puku antiikista nykyaikaan: John Peacock. Puvun esikuvana on Englantilaisen sisäkön puku vuodelta 1743. Mutta minä tietysti halusin värikkäämmän ja hiukan erilaisen... mutta ideaa hain siis tuolta :)
Hihat ovat tällaiset lyhkäset siitä syystä, ettei niitä päällyspuvun alta näy kuin hieman ja koko pitkinä niistä tulisi nukkekoti nukelle turhan pönäkät.
Puvun yläosan tein simppelisti niin, että kangas kaksinkerroin, yläreunaan saksilla pieni neliö aukko. Pää siitä sisään ja sitten saksilla ja neulalla ja langalla hihojen ja vyötärön muotoilua.
Puvun etuosaan tein tyypillisen korsettimainen etuosan. leikkasin kankaan kolmion malliseksi ja käänsin hiukan reunasta ja ompelin kiinni paikoilleen.
Tässä vaiheessa laiton puvun etumukseen hiukan pumpulia täytteeksi ja liimasin kaula-aukon kiinni vartaloon. Mollyn takana näkyvä liima on ihan huippua nukkekotikäytössä ja muussakin.
Seuraavaksi leikkasin leveän kangas soiron, jonka ompelin oikeat puolet vastakkain ja harsin yläreunasta, näin saa hyvin mekon rypytettyä paikoilleen, kun vetää langasta. Mekon asettelin tälleen hassusti ylösalaisin ja ompelin paikoilleen.
Hapsutukset ja langanpätkät jäävät näin hameen alle. Mollylle tein vielä alushameen samalla tavalla. Päällyskangas kun on ihanaa, mutta todella läpinäkyvää ja eihän sitä näin vanhemmat rouvas ihmiset nyt ihan läpinäkyvissä mekoissa viitsi esiintyä.
Esiliinana toimii vyötärölle ommeltu kankaanpalanen, jonka reunat olen liimannut.
hartioille asettelin kolmion muotoisen kankaanpalasen huiviksi.
puvun selkäosaa ompelin muutamilla poistoilla kiinni, jotta tulisi vaikutelma korsettimaisesta nyöritetystä puvun kiinnityksestä.
Lopuksi liiman avulla tein kapeat kangas suikaleet, josta leikkasin lyhyet kankaan palaset hihoihin, näistä tulee hihojen mansetit.
Hiuslaite ja aluspöksyt olivat nukella jo ennestään.
Lopuksi suihkuttelin hameenhelmoihin hiuslakkaa ja asettelin joitakin laskoksia, kuivumista nopeutin hiustenkuivaajalla.

3 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Mollu on muuttunut edukseen.

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommentistasi!! :)

Mare kirjoitti...

Hieno puku. Vaihekuvat työskentelystä oikein hyvä ajatus, niistä saa oppia nuken vaatetukseen kummasti. Kesäterkuin Mare