maanantai 22. helmikuuta 2010

Sisäpihalla tapahtuu

Huh heijaa, onpas aikaa vierähtänyt viime postauksesta!! Villa vanillan sisäpiha on tuottanut rutkasti päänvaivaa, eli kuinka sijoitan pieneen tilaan kaiken haluamani ja miten toteutan ajatuksen tilasta, joka jatkuu ulos?! Tämä on ollut sellainen tee, pura... tee, pura... tee ja pura projekti. Vieläkään ei ole täysin valmis ja ihan täysin tyytyväinen en ole tuohon taustalla näkyvään kuvaan, mutta saa nyt kelvata.
Koko talo on uinunut prinsessa Ruususen unta, mutta viikonloppuna vaihdoimme makuuhuoneen ja olohuoneen paikkaa kotonamme ja nukkekotinikin sai mukavammat olot. Piti oikein ovet aukaista ja katsella huoneita piiitkästä aikaa :D
Perheessä jyllää tällä hetkellä kova kuume ja yskä, nuorimmaisetkin simahtivat päivällä pitkille päiväunille. Minulla olikin sitten, ihan yhtäkkiä tilaisuus katsella Villa Vanillan sisäpihaa oikein kunnolla ja sainpas sitten kaikenlaista hiukan aikaiseksikin.
Minriltä aikoinaan saamaani pakkausmateriaalia leikkelin saksilla, maalasin ja päällystin oikealla sammaleella, sekä pienoisrautateiden rakenteluun tarkoitetuilla ruohonpurulla ja sammal aineella. Sotkinpa sekaan kahvinpurujakin. Pakkausmateriaaliin oli kätevä työntää tekokukan oksia, sekä aiemmin näpräämiä Pioneja, Ruusuja, Daalioita ja Punahattuja.
Kaaren on sahannut mieheni :) piirustukseni mukaan ja sen olen sitten päällystänyt munakennon palasilla ja pakkelilla. Märkään pakkeliin vetelin coctailtikulla kuvioinnit ja maalilla sotkin vielä koko komeuden.
Pihakiveykset ovat kanamunakennoja revittyinä, tehosekottimella mössättyinä ja uunissa paistettuina, maalattuina, leikeltyinä ja paikalleen liimattuina. (Nukkekodin hengettären ohje!)
Hiukan oikeita ja teko sammalta joukkoon ja avot siinäpä on.
Tikkaiden ohjeen olen saanut kerhosta ja kaiken työn ja tuskan arvoiset ovat, menevät linkkuunkin :)
Pyykkinarulla liehuvat puhtaat pyykit, pyykkipoika pussissa on pieniä Forssan lelumarkkinoilta ostamiani pyykkipoikia. Pyykkiteline on jäätelötikkua, johon olen tehnyt naskalilla reikiä ja pujottanut kirjontalankaa. Upea pyykkikori on Sinikalta joulkalenteri vaihdosta, sinne on talon palvelijattaret näemmä jo viikanneet puhtaita lakanoita ja tyynyliinoja.
Vasemmalla näkyvä kukkapurkki on shampoo pullon korkki ja kukkakauppa- Violettan aikaisia.
Vasemmalle sijoittuu talon keittiö ja oikealle pyykkitupa. Paljon puuttuu vielä tavaroita, mutta pikkuhiljaa ;D
Näppäsimpä tuoreempia kuvia sitten muistakin huoneista. Vielä on joulukoristeitakin esillä ;D enkelikello sivupöydällä. Täältä huoneesta puuttuvat vielä verhot. Suloinen ompelusetti on Reutterisia ja isompi koiruliini joulukalenterista Sinikalta.
Keittiössä touhua riittää, huuvaa olen monet kerrat miettinyt, mutta kaikista meinaa tulla niin isoja ja oikeastihan tuohon aikaan ruokia laitettiin avotulella, sellainenkin keittiöstä kyllä löytyy... mutta onko se nyt niin nöpönuukaa mitä sitä nukkekotiinsa laittelee. Omaksi iloksihan tätä rakentelen :D joten huuva tulee jos tulee ja kipinäsuojus lattialle myös. Keittiössä on paljon joulukalenterista saatua ja Violettan käsivarrella komeilee myöskin Sinikan taituroima ihanuus, upea laukku :)
Pesutuvasta puuttuu edelleenkin valaisin, ajatus jo millaisen haluaisin, toteutustapa vain hiukan hakusessa ;D ja samat pantaloonit ne siellä edelleenkin meinaa kärähtää ;D

7 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Huokaus, kuinka kaunista! Niin täydellisen ihanaa...

Nukkekodin Omistaja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nukkekodin Omistaja kirjoitti...

ups... tuli niin monta kirjoitusvirhettä, kun nopeasti pistin... ;) Mutta piti sanomani:

Aivan ihana tämä sinun blogisi!

Kauniisti olet toteuttanut myös sisäpihaidean, joka itselläni omassa projektissani (eri aikakaudella, aivan eri taitotasolla toteutetussa) on herännyt myös.

Täällä vierailen jälleen ja taas, kun nyt olen sivusi löytänyt. Kaunista.

Liimanäppi kirjoitti...

Sisäpiha on aivan ihana. Tunnelmallinen ja kaunis. Laatat kiinnittivät erityisesti huomioni.

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! :)
Hitaastihan tämä meikäläisen projekti edistyy, enemmän tapahtuu nykyään tuolla suunnittelutasolla ;D joskus sitten pääsen niitä toteuttamaankin... no aina ei ihan kaikkeen sormet taivu, mitä haluaisi toteuttaa.

anneve kirjoitti...

Aivan ihana sisäpiha; laatoitus sammaleineen ja ne kukat...! Ihanasti jää huoneiden väliin.
Ja kyllä on huoneissakin katsomista piiiitkäksi aikaa.

Johanna kirjoitti...

Miten tämä postaus onkin mennyt minulta sivu suun!?!? Aivan kerta kaikkisen ihastuttava sisäpiha kaikkine yksityiskohtineen. AAAAAH!