perjantai 11. syyskuuta 2009

Rouvien huone

No niin..nyt on siis vihdoista viimein Rouvien huoneessakin valaistus, katto ja listatkin paikoillaan, hyvä minä :D

Kylläpä kesti, listoitus on nimittäin inhottavin asia mitä tiedän olipa kyseessä 1:1 remontti tai nukkekoteilu, kun ei mene ymmärrykseen niin ei, joten tarkkasilmäinen huomaa pienen bluffin tuolla katonrajassa ;D. Kyllä vain takaseinän listat ja uunin palomuurin sivut olen tehnyt erilaisella listalla kuin nuo sivut ja palomuurin päädyn.

Ja tässä tämä kakk..siis takka. Öiseen aikaan otetut kuvat antavat kyllä oman tunnelmansa, niin hämärää, ettei mitään selvää meinaa saada. No nukkekodin kuvailu ei oikein onnistu päiväsaikaan noiden pikku veijareiden takia :)

Takkaan tein hiilet tulitikuista (niistä päättömistä) tein eräänlaisen "hirsi" kehikon (jotta tarpeen mukaan kehikon voi nostaa ja hehkua vaihtaa) ja lopuksi pyörittelin kehikon yläpintaa liimassa ja pätkityissä tikunpaloissa. Päälle mustaa maalia ja hiukan liimaa ja korppujauhoja ja veijarini 3vee mielestä, äiti oli osannut taituroida todella aidon näköisen kakan..hyvä minä! ;D

Katto näyttää sitten tältä. Rypyläpintaiseen tapettiin liimasin leveää puuvillapitsiä ja Tiimarista ostamiani koukeroisia, huopaisia sydän kuvioita. Niitä leikkelin mieleisikseni. Kattokruunun kohdalla on soikea korunosa ja senalla pitsiä. Kerman sävyistä maalia vielä pintaan ja liimaus paikalleen, siinä se.

Tässä hiukan lähikuvaa.

Tämän tyylisen kattokruunun olen tehnytkin jo tuonne Violetan kukkakauppaan, nyt tein nuo välit servettirenkaasta, kynttilät ovat vanupuikon pätkiä ja rautalankaa.

Takan eteen tein tuollaisen reunan, jotteivat rouvat ja neidit pitkissä hameenhelmoissa polta itseään, eivätkä hiilet valu lattialle :) Reunus on servettirenkaan osanen maalilla sotkettuna ja taivuteltuna paikalleen. Rautalangasta vääntelemäni leivostelineen olenkin esitellyt jo tuolla Marenginpuolella, saa nyt nähdä sijoittuko se sinne vai tänne :)

3 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Oi miten on kaunista ja kaikki niin kertakaikkisen sopivaa toinen toisiinsa. Tunnelma on ihanan unelmainen. Jaan käsityksesi listoituksesta - vaikka on jiirisakset... ei auta kun ei ymmärrys riitä, aina pitää jollakin tavalla yrittää siinä sitten "oikaista"... Mutta olen todennu että paljaalle silmälle ne oikasut ei näy ;D

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommentistasi!! :)
Minusta listojen laitto on vaikeaa olipa kyse nukkekodista tai omasta kodista. Vanhassa talossa kun seinät eivät ole koskaan niin suorat että listatkaan menisivät nätisti (tai sitten emme vai osaa laittaa oikein)kaikenlasiat fuskua joutuu tekemään niin nukkikseen kuin omaankin kotiin.

Outi Loimaranta kirjoitti...

Tää on kyllä niin ihana talo! Mahtavat nuo sipulit aitoine kuorineen ja se essu!