torstai 10. syyskuuta 2009

Villa Vanillan tarina

Kuvien ja tekstien sekamelskaan kyllästyneenä, niin tietokoneella kuin Vuodatuksessa, päätin perustaa ihan oman blogin Villa Vanillalle. Siirrän tänne pikkuhiljaa kuvia ja tarinaa Villa Vanillasta, Vuodatuksessa olevasta Pippurinen blogistani. Olet lämpimästi tervetullut!!

Nukkekoti harrastukseni alkumetreillä, rakentelin lähenniä erilaisia roombokseja. Elokuussa 2007 ostin kynttilälyhdyn, ajatuksenani tehdä lyhtyyn pieni kukkakauppa. Nälkä kasvoi syödessä ja kohta lyhdyn alla oli pieni piha, katos yms. :D

Kauppaan ei ensin ollut tarkoitus tulla ketään "näkyvää" myyjää. Huovuttamani kisu oli lähinnä mittatikkuna kalusteille.
Sitten alkoi pikku hiljaa itää ajatus myymälän pitäjästä, vanhasta rouvasta, neiti ihmisestä, joka putiikkia pyörittäisi. Tämä leppoisa, joskin topakka mummelin persoonallisuus alkoi kiehtoa ja hänen tarinansa elää mielessäni.
Tyttären nalletalon nikkaroinnin jälkeen haaveet, ihan ikiomasta nukkekodista, saivat siivet. Ja kun rakentamaan ryhdytää niin tehdään kans kerralla iso ;D
Kaapin mitat määräytyivät pitkälti sen mukaan, miten nukkekodin voisi sijoittaa sitten kotiimme ja ympärillä olevaan sisustukseen... no ahdasta on :D Kaapissa on umpi ovet, jottei sekamelskaa tarvitse kokoajan katsella ja myös pienimmät malttavat paremmin jättää tavarat rauhaan, kun nen eivät ole koko ajan esillä.
Kaapin sorvatut jalat ovat isäni itse sorvaamat.

NUKKEKOTINI MITTOJA:
Kokonaiskorkeus 185,5cm
Sisäleveys 100cm
Laatikkojen sisäkorkeus 18cm
Alimman hyllyn, ulkotilan korkeus 44cm, leveys 63cm
Salahuoneen ja juureskellarin korkeus 15cm ja halli niiden yläpuolella 29cm.

Muut huonekorkeudet alhaalta päin 30, 27, 27 ja 27cm

Alimmaiseen kerrokseen alunperin ainakin oli tarkoitus sijoittaa Violettan kukkakauppa, aika sitten näyttää jääkö kauppa sinne vai ei ;D
Tässä kuva otoksia rakentelun varrelta. Ovien sovituksen aikana pienimpien oli hauska kurkkia ja huudella toisilleen sivussa olevista ikkunoista.
Kaapin rakensivat ja pystyttivät, mieheni ja kuopuksemme, piirustusteni mukaan. Oviin ei tule ikkuioita vain sivuihin.
Nukkekoti ilman ovia oli oiva lapsiparkki :D
Maalin sutimisen jälkeen.
Mieheni rakastaa vanilja jäätelöä ja ompa hänen lempi tuoksunsakin vaniljan tuoksu. Oma kotimme on myös vaalea "Villa Vanilja", joten nukkekotimme sai nimekseen Villa Vanilla.
Ikkunoita ja ovia olen ostanut Minimaailmasta ja Nukkekoti ja lelusta.
Ulkotilat ovat kaapin sisällä, kuten myös ulko-ovi.

2 kommenttia:

Liimanäppi kirjoitti...

PAljon Onnea uudelle blogillesi. Tulen varmasti viihtymään myös täällä.

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommentistasi!! :) Kiva että löysit tänne ja lämpimästi tervetuloa uudestaan :)