sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Rosalie Raven


Villa Vanillan valtiatar Rosalie, hepeneitä yllensä.

Nukke on Taru Astikaisen taiturimaista käsialaa.

Vaatetus oli kyllä taas ongelmallinen. Nuken vartalo on niin kaunis, että piti ihan miettiä, mitä näyttää ja mitä peittää. Haasteellista oli myöskin se, että reisien ja käsivarsien kohdalla nukella oli piipunrassit näkyvissä ja muutoinkin vartalon asento oli aika erikoinen. Tulevaisuudessa, Rosalie makoilee sitten nautinnollisesti diivaanilla, lukee romanttisia kertomuksia ja runoja, mutustellen samalla herkullisia konfehteja. Tiukka korsetti pitää huolen, ettei herkuttelu pääse ryöstäytymään käsistä :)

Rosalien aamutakki on riisuttavissa. Hihat ovat kuitenkin päälle liimatut, juuri noiden piipunrassi käsivarsien takia. Hihansuissa on röyhelöä ja pitsiä.

Tässä rouva ilman aamutakkiaan, korsetissaan. Peppuun lisäsin hiukan täytettä (sitä se herkkujen napostelu teettää), jotta rouvalla olisi mukavempi diivaaneilla lojua.

Tässä rouvan korsetti edestä päin. Korsetin pitsit ovat..kerronko... no hyvä on ...pikku neitini vanhoista alushousuista...hih! :D kertakaikkisen täydellisen kokoista pitsiä! Korsetissa on hassusti nyt hihat, mutta ajatuksena olisi tehdä rouvalle tulevaisuudessa,myös mekko...siis alaosa helmoineen, siksi tuo korsetti on tuon näköinen :)

Nuken hiukset olivat taas ongelmalliset, yritin niitä kihartaa ja laitella, mutta on mielestäni vaikeaa, hiusten ollessa kiinni nuken päässä. Ja rouva on se vallaton pörröpää. Rosalie sai sitten pieniä hiuslikäkkeitä (kiharoita), jotka solmin ja ompelin kiinni. Niin ja on se tukka nyt ainakin pörrö ;D

Rosalien kengät tuottivat päänvaivaa, mutta tähänkin sitten netti toimi pelastajana :) Historia on mielenkiintoista ja koska asusteet ovat Madame Pomparouria ajatellen tehdyt, niin mikseipä sitten kengätkin.
Tiesittekö muuten, että säätyläisnaisten kenkien mallit ja materiaalit peilasit aina omaa aikaansa. Säätyläisnaiset eivät rämpineet metsissä, vaan naisen paikka oli olla kotinsa kaunistus. Jalkojen näyttely oli vallan säädytöntä. Pitkät hameet peittivät naisen jalat ja helmojen alta pilkistivät vain sirot kengät (lähinnä kengän käret). Tuohon aikaan naisen pientä jalkaa ja sitä myötä kenkää ihailtiin yli kaiken..Kiinassahan tässä pistettiin asia överiksi, mutta Pomparour kenkien suunnittelija taisi saada melkoisen älyn väläyksen. Kun korko on eteenpäin kaareva ja sijaitsi melkein keskellä kenkää, hameiden alta pilkottava kenkä näytti sirolta ja pieneltä
.
Empire aikaan kenkä muuttui matalaksi tossuksi, kun taas vuosisadan vaihteessa naiset pukivat jalkaansa, napakasti nyöritetyt, korolliset varsikengät. Varsikenkiä oli jonkin verran ollut aiemminkin, mutta niitä käytettiin lähinnä hevosella ratsastaessa.


Nuken jalassa jo valmiiksi oleva korko, esti sen ettei näihin kenkiin Pomparour-korkoja pystynyt tekemään, vaikka kengän takaosaa kaartamalla (nauhalla) sitä koitin hiukan matkia. Nämä kengät ovat sitten ihan jalkaan liimatut, eivät vaihdeltavissa. Taas piti mennä sieltä mistä aita on matalin :) Vaikka kyllä näitäkin kötöstäessä sai paljon taas aikaa tuhraantumaan ;D Kengissä materiaaleina, silkkinauhoja, nyörejä, pitsiä ja kapeaa helminauhaa. Kengän maalasin ensin automaalilla valkoiseksi ja päälle tuota pinkkiä. Kyllä on imelät kengät ;)


5 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Rosalie on todella viehättävä, asu ja kengät aivan mahtavat!

anneve kirjoitti...

Nuo nuket ja vaatteet ovat kyllä niin henkeä salpaavia! On vaatetuksessa ollut hommaa, mutta lopputulos kyllä kruunaa vaivan.

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommenteistanne!! :) Kehut lämmittävät mieltä, varsinkin kun Vanillaan en ole pitkään aikaan saanut mitään uutta aikaiseksi.
No sitten kun tämä sairastelu rumba taas hiukan hellittää ja hys hys juttujen näprääminen, on taas aikaa keskittyä Vanillan kimppuun.

Tiina kirjoitti...

Löysin tämän ihanuuden juuri äsken ja ihan sanattomaksi menee...
nukkekotisi on siis niin kaunis.
Ihana, ihana, ihana...
koomassa! <3 tiina ;)

Piipa kirjoitti...

Lämmin kiitos kommentistasi Tiina!!
Tämä blogi on ollut lähinnä, ei mitään uutta auringon alla, eli kaikki mitä on esillä on aikaa sitten tehtyä, mutta pikku hiljaa ajan kanssa siirrän niitä tänne tuolta Pippurisen puolelta...Nuo tekstikoot jostain syystä kuvia ja tekstejä siirrellessä vaihtelee, mutta olkoon.
Kunhan saan kaiken järjestykseen voin alkaa esitellä myös niitä uusia mineilyjä joita Vanillaan olen tehnyt, ja Forssan lelumarkkinoilta ostamani tavaratkin on vielä laittamatta paikoilleen! Huh huh :)