perjantai 11. syyskuuta 2009

Keittiön rakentelua

Villa Vanillan keittiön rakentelua jatkuu. Rullaverhot olen liimannut paksun rautalanka tikun ympärille. Alaverho on äitini virkkaamaa pitsiä, jonka olen taitellut laskoksille hiuslakan, pyykkipoikien ja hiustenkuivaajan avulla ;D Siinäpä tekniikka, jota pitäisi vielä hiukan harjoitella. Ikkunan "lasi" on likainen..siis liimatahrainen, sillä nuorimmaiseni on työntänyt lasin niin monta kertaa sisään ja se on hiukan halennutkin :D mutta saa kelvata.

Tampereen käsityö-messuilta ostamani kaappi joutui muutoksen kouriin ja siitä tuli seinälle hylly. Koska halusin seinälle sellaisen listan tuohon paneelin reunaan, jossa voi pitää tavaroita esillä, ei hylly entisenlaisena sopinut keittiöön. Sahasin yläosan irti sahalla ja muotoilin reunat kapeammiksi. Ohuesta vanerista tein kapean hyllyn alareunaan, sekä pienistä nuppineuloista tapit, joissa voi sitten pitää kaikkea tarpeellista.

Hyllylle voi sitten kerätä aarteita, nythän siellä on jo Wooperin suloisista suloisempia astioita, Reuttersin aarteet ja lasiastiat Dolorekselta ja Nukkelasta ostettuja kulhoja sekä hopeinen kahvi serviisi. Pienet kulhot, astia telineen vieressä, ovat tietokoneen vanhan näppiksen sisältä löydettyjä aarteita ;D Lautaset listan päällä ovat limppari-pullonkorkin tiiviste läpysköitä, maalattuina ja servetillä koristeltuina.

Alla olevalla pöytätasolla on Dolorekselta tilattuja Reutterin tuotteita ja kynttelikön olen ostanut Kajaanista. Korit alahyllyllä olen väkertänyt itse, kuten mustan rautalanka korinkin. Lääkepakkauksesta leikatusta hopeisesta kolosta tuli oiva kulho, jossa on Sinellistä ostettuja piparimuotteja.

Lieden ja pesualtaan välissä on sitten hyllyn alaosa. Se nyt saa olla väliaikaisesti siinä. Se on liian matala, aikä tarpeeksi leveäkään, joten sijoittunee joskus jonnekin muualle tai joutuu muokkauksen kouriin ;)

Taikina möykyt kaapin päällä on poikani kaksivuotiaana taiteilemia. Valkoisen leipäkorin, mustan rautalankakorin ja vispilän olen itse väkertänyt. (ja sen kyllä huomaa..heh!) Nukkelasta ostetussa kulhossa rikottuja kananmunia.

Jauhopussit ovat harrastukseni alkumetreiltä, eli lehdestä leikattuja kuvia liimattuna sopivan väriselle paperille josta olen taitellut pussin, jonka sisässä on sitten pumpulia. 1700-1800 luvun vaihteessa ei kyseisen näköisiä tuotteita ollut, mutta mikäpä täällä nukkekodissani paikkaansa pitäisikään... kun on juokseva vesikin ja muita kummallisuuksia :D Pienen pienille maustepurkeillekin täytyisi vielä väkertää jonkinlainen hyllykkö.

Eipä näytä täältäkään vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttuvan. Kissat leikkivät omenoilla, koira räksyttää sisälle karannutta kukkoa, joka on hädissään hypähtänyt tuolille kiekumaan.

Aamiais-setti Reuttersia. Kynttilä on oikean enkelikellon kynttilä ja lasilautanen on nappi. Etuosassa oleva pöytä on tuunattu Lunbyn pöytä ja se siirtynee luultavastikin tuonne seuraavaan huoneeseen. Pöydällä oleva kannu on kirpputori löytö, kakku itse "leivottu" ja maitotonkka Nukkelasta. Lattialla olevan korin olen tehnyt itse, kurpitsa Tiimarista.

Ei kommentteja: